Saturday, February 14, 2009

Tunfisk i rosmarin og chili til frøken Vasquez


GJER SLIK:
1 boks tunfisk i vann
1 eller 2 gulrøtter, raspet
1 liten rødløk, finhakket,
Bladene fra 3 kvister rosmarin, grovhakket
= Bland sammen

10 ss olivenolje (kaldpresset, extra virgin)
2 ts hvitløkspure
4 ss sambal oelek (hakket chili)
Saften av en sitron
Salt og pepper
= Rør sammen i en skål og bland med tunfiskrøren over.

Smaken blir bedre etter en natt i kjøleskap. Ikke følg oppskriften slavis, smak underveis. Kan smøres på lomper, wraps, eller legges i terteskjell, eller brukes som pålegg, eller i salat, eller spises på trass på alle andre vis. Blir røren for tørr, tilsett mer olje. Blir den for våt, tilsett mer gulrot. Amen!

2 comments:

... said...

Sorry, altså, men det der ser ut som dagen derpå-bæsj på en seng av lompe. Men det smakte nok godt!

Linda Joachime said...

Ha, ha, ha, ha... På en SENG av lompe, faktisk. Nydelig.