Wednesday, May 13, 2009

Pulepizza


Det finnes anledninger da østers kommer til kort. Da biff ikke virker. Det gjelder å ty til sterkere krutt. Som denne oppskriften.

Pizzadeig
750 gram hvetemel
0,5 liter lunkent vann
25 gram fersk gjær
2 ts salt
4 ss olivenolje

TIPS:  Rør ut gjær i vann og bland i det tørre. Elt. Ha i olivenolje til slutt. La heve i kjøleskap i minst 4 timer. Nå blir ikke deigen bitchy.

Pizzasaus
1 rødløk
3 hvitløksfedd
7 ss olivenolje 1 ts tomatpure
400 gram skoldede hakkede tomater
Sukker
Salt
Timiankvist
1 neve basilikum

TIPS:  Skold tomatene ved å snitte et kryss på hver topp, dyppe i kokende vann noen sekunder og deretter skylle i kaldt vann. Skinnet blir lett å fjerne. Fres løken blank, tilsett tomatpure, vent noen sekunder, ha i resten - kok i minst 15 minutter. Sukkeret fjerner den ketchupaktige smaken, og er nøkkelen til lykke, fremgang og millioner på konto. Hvis du har dårlige tomater, bruk hermetiske eller spis en pølse på Esso i stedet.

Pizzafyll
300 gram Jarlsberg
150 gram parmesan
50 gram blå castello
10 skiver fransk spekeskinke med valnøtter

TIPS: Legg på osten før skinken, det ser bedre ut. 

Stekes til ferdig. Fremgangsmåten forøvrig finner du i Øyvind Hjelles Gourmet for begynnere. Og ja, oppskriften er delvis stjålet, delvis modifisert. Fnis. 

No comments: