Sunday, August 03, 2008

9 tvilsomme barndomshelter


1. Ronja Røverdatter. Rakkerunge hvis mor kastet mat etter alle i husstanden og far nektet seg å vedkjenne seg henne. Stakk til slutt av med en rødhåret rakker.

2. Pippi Langstrømpe. Sjørøverlausunge med lettere overvektig far som stadig stakk til havs for å drikke rom, og mor som bodde i himmelen. Ikke særlig praktisk noen av delene.

3. Joppe. Tafatt grå muldvarp som måtte reddes død eller levende fra Sveriges skumleste søpppelsjakt. 

4. Alice i Eventyrland. Euforisk småpike med konsentrasjonsproblemer (trolig ADHD) som drømte om morderiske dronninger og ble, bokstavelig talt, høy på sopp. 

5. Snehvit (bildet). Blek brunette med umettelig appetitt på gamle små menn. Opprettet hippieinspirert kollektiv (les: sex-sekt) langt fra folk. 

6. Tornerose. Mindre begavet blondine som ble dopet ned, og siden forsøkt antastet av en prins mens hun var i koma (for det kalles faktisk det når noen sover i hundre år).

7. Rødhette.  Skap-amish-tilhenger (ref kysen) med IQ på høyde med et blåskjell, som holdt på å havne i magen på en ulv. 


8. Bjarne Betjent. Nevrotisk billettør (snakker vi eks-narkoman?) med sykelig trang til å telle.

9. Vibeke Sæther. Avdanket hippie hvis lyst til å danse med voksen mann i hundekostyme holdt på å ta knekken på flere årskull syvåringer.


2 comments:

Marian said...

Moro å lese! :D
Håper på ofte oppdatering her, kjenner jeg! :D
suss og kos

Benedicte said...

Fantastisk oppsummering av alle mine fordums helter (med unntak av Joppe, som rett og slett skremte vannet av meg)!