Sunday, November 01, 2009

Fra kakemonster til kakedronning: Slik gjør du det

Inntil i dag har jeg ikke kunnet bake en kake om det sto om liv.

Sitron- og mandelkake (oppskrift Nigella Lawson)

Katastrofometer: 8 av 10 mulige. Røra smakte godt, kaka så ut som en kake, men den var rett og slett uspiselig. Sukkersjokk! Bommet totalt på omregning av mengdeforhold fra amerikansk oppskrift til norsk, og trodde liksom at ting kunne tas litt på slump. Det kunne det IKKE.


Gulrotkake (oppskrift Anna Bergenström)

Katastrofometer: 2 av 10 mulige. Røra var god, kaka hevet som den skulle, og så ut som den skulle. På toppen av det hele smakte den kake - på den gode måten. For å komme i null (som betyr oppnåelse av den totale lykke) må der dog noe mer saftighet og unikhet til. Alvorlig utpressing for å få kloa i Bente Grønneviks oppskrift bør iverksettes asap.

No comments: