Thursday, February 19, 2009

Ble lurt av Den Sure Sultanen



Min lokale grønnsakshandler holder til ved elva på Lilleborg, og er byens aller sureste. Faktisk, virker det som om han setter sin ære i nettopp det. Tross dette samt utallige insisterende (noen ganger vellykkede) forsøk på å prakke på meg ting jeg ikke trenger, klarer jeg ikke la være å handle der. Another stupid Norwegian bites the dust, tenker Den Sure Sultanen, mens kronene klinger i kassa. I butikken hans blir selv de mest blomkålaktige innbyggerne i bydel Sagene til eventyrere uten frykt, slike som fanger kumquat, granatepler og quinoa uten å blunke. 
- Jeg vetdafaen hva dette er, tenker jeg, og slenger likevel noe som likner på en potet men slett ikke er det, i den røde handlekurven jeg sleper optimistisk langs gulvet.
- Men, jeg har slikt å gjøre, jeg har slikt å føre, så jeg fører vel den.

Det viste seg å være en søtpotet. Næringsrik på en sånn måte at selv Fedon burde bli rørt. Problemet er at jeg ikke føler at den har noe som helst med meg å gjøre. Det slår meg at det ville være frekt å koke en søtpotet. Som om det var en helt ordinær rotfrukt. Nei, jeg tror søtpoteten ville bli regelrett fornærmet av å bli behandlet på den måten. Derfor måtte jeg gi den selskap, av det celebre slaget. 

GJER SLIK
2 stor søtpotet
1 liten rødbete
1 stor gulrot
1 kinesisk hvitløk
1/2 løk (for den var på monsterstørrelsen)
olivenolje
bladpersille, rosmarin, salt, svart pepper

= Kuttes i biter som behager deg, legges i ildfast form av noe slag og bakes i ovnen til du synes det er ferdig. Det tar cirka dobbelt så lang tid som du har lyst til å vente (altså opptil 50 min på 200 grader), men det viste seg å være verdt det. 

No comments: